Keresés ebben a blogban

2018. április 4., szerda

Projektor

Bár az eligazításon mindenkinek elmondtam, de ennek ellenére a sokadik oktatót látom, hogy a működő projektor alatt egyszerűen kikapcsolja az áramot. (Neveket most nem írnék, sajnos már négyet ötöt is tudnék*.)

Hacsak nem kifejezetten tönkretenni szeretnénk, ez az amit egy projektorral nem szabad SOHA. Ha nem hűl le az izzó megfelelően, tönkremehet tőle. (Az élettartamát biztos, hogy nagyon megrövidíti.)

Ez nemcsak egy kb. százezer forintos költséggel jár majd, hanem azzal is, hogy a - jelenlegi egyetemi helyzetet ismerve - PC Laborban pár hétig/hónapig biztos nem lesz projektor. (Ami nem nekem fog hiányozni.)

Valóban nincs hozzá távirányító, nem adjuk ki, mert tűntek el már dolgok szórakozott oktatók révén. (Senkiről nem feltételezek szándékosságot.)

Ezért van úgy beállítva, hogy ha elveszi a jelet a projektortól (pl. kikapcsolja a tanári gépet), az 5 perc múlva magától le fog állni (ez a legrövidebb, amire állítani lehet).
Előtte a ventilátor hűt, a led villog, amikor kész, csippanással is jelzi, ennyit ki kell várni, ez a rendeltetésszerű használathoz tartozik.


* És ez csak az az 5, akit véletlenül pont láttam. Összesen 32 oktató tart órát a PC laborban, szóval statisztikailag biztos, hogy többen csinálják ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése