Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 19., péntek

Hardverhiba

Úgy tűnik, bekövetkezett az első komoly meghibásodás. A 20-as gép merevlemeze halálközeli állapotban van. A log tele van Disk hibákkal, a chkdsk/autochk nem fut le, újra és újra elmaradt Windows frissítéseket akar telepíteni.

Ettől eltekintve működik. :-) De ha beadja a kulcsot, érdekes lesz, mert ekkora vinyót már nem nagyon kapni, márpedig azonosnak kell lennie.

Amúgy 'kitett' gép, sarkon van, bele lehet ütközni, rá lehet támaszkodni, lehet lökdösni.....

(Egy újrahúzást még majd megpróbálok, ha az nem megy, úgyis vége.)

4 megjegyzés:

  1. Egyértelműen badsectoros (7 gyenge szektor).

    VálaszTörlés
  2. Újrahúzás nem kellett, egy telepítőlemezről futtatott chkdsk helyretette, de csak egy hétig tartott. :-( Szombaton megint nem indult. Most újra működik, de a Tradost egyelőre deaktiváltuk rajta, ne vesszen el a licenc.

    VálaszTörlés
  3. Mégsem vinyóhiba?! A gép két héttel újrahúzás után megint nem indult el, majd fekete hátterű Windows fogadott, hogy nem eredeti, és adjunk meg kulcsot.
    A gond az, hogy a Windows-unk Ultimate, KMS, netes aktiválású, így nincs is hozzá kulcs. A lemezről futtatott chkdsk ezúttal viszont nem talált hibát a vinyón, a ramtest is hiba nélkül futott le.
    A windows kulcs problémát orvosoltam. Muszájból úgy ahogy lehetett. :-)

    VálaszTörlés
  4. A gép eldöntötte. Szünet után, 5-én el sem indult, read error-ral.
    Vinyócsere megtörtént (új merevlemez), még teszteljük, hogy minden rendben-e - checkdiskel-e, kékhalálozik-e - , eddig úgy tűnik, igen. (A Tradost két hét múlva aktiváljuk rajta újra, ha addig nincs gond.)

    VálaszTörlés