Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 13., csütörtök

Samba vs. Trados

Felmerült az igény, hogy legyen - mint korábban is volt - egy központi osztott mappa a szerveren. Ezt mi így is terveztük, a Samba fut is, csak megosztva nem volt még semmi. (A szerver tartós üzemeltetéséhez először akkut kell cseréltetnünk a szünetmentesben).

Kipróbáltam, a Samba kifogástalanul üzemel - a jogosultságokon kell finomítani - , DE: a kliensgépeken a Trados miatt* le van tiltva a megosztás/hálózatfelderítés, így nem láthatják a samba megosztást. Se a szerveren, se máshol.

Így jelenleg vagy Trados, vagy Samba. Sőt, a Tradosnak hála, a többi oktatónak sem tudunk központi osztott mappát produkálni. (A sors fintora, hogy pont a Trados-t használó oktató kérte a Samba beüzemelését. ;-))

* A Trados licenc sajnos olyan, hogy a klienseknek nem szabad "látniuk" egymást, különben leállnak. Nem éppen géptermi oktatásra van kitalálva, ismerjük el. (A Trados-sal egyébként összességében több bajunk volt, mint bármi mással eddig. Tudnánk mesélni.)

Ki fogjuk próbálni hogy mit bír el a Trados, visszaengedünk hálózati szolgáltatásokat, és kiderül, hajlandó-e egyáltalán működni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése